Izvješća dana

Prvi dan (7. srpnja 2021.)

Prvog dana u srijedu, 7. srpnja 2021. odigrana su tri kola po ubrzanom RAPID sustavu (25 minuta za cijelu partiju + 10 sekundi po svakom potezu).

Hrvatski velemajstor Ivan Šarić u 3. kolu upisao je prvu pobjedu nad nizozemskim velemajstorom Girijem Anishom. U drugom kolu Šarić je izgubio partiju od Ukrajinca Antona Korobova, a u prvom kolu remizirao je s poljskim velemajstorom Dudom Janom-Krzysztofom. Ivan Šarić s 1,5 bodom nalazi se na šestom mjestu u poretku.

Ivan Šarić na prvi dan turnira

U vodstvu je ruski velemajstor Ian Nepomniachtchi, aktualni izazivač svjetskog prvaka, s dvije pobjede i remijem, a onda slijedi čak sedam velemajstora s 1,5 bodom.

Prvi dan natjecanja na Croatia Grand Chess Touru otvorio je prvim potezom predstojnik Ureda Vlade RH, Zvonimir Frka-Petešić.

Turnir se nastavlja u četvrtak, 8. srpnja 2021. u 15 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s nova tri kola po ubrzanom RAPID sustavu.

Sve informacije, fotografije, partije, kao i live streaming svih mečeva s Croatia Grand Chess Tour u Zagrebu dostupni su na poveznicama:

Na stranici  live.cgct.eu moguće je pratiti sve partije uz stručne komentare na hrvatskom jeziku velemajstora Davorina Kuljaševića.

(Piše: Mario Zorko)