ŠAHOVSKI SPEKTAKL U KRISTALNOJ DVORANI HOTELA WESTIN U IME PREMIJERA VLADE RH OTVORIT ĆE PREDSTOJNIK UREDA PREDSJEDNIKA VLADE RH ZVONIMIR FRKA-PETEŠIĆ (utorak, 9. VII. u 17.30 sati) Počasni predsjednici turnira Zvonimir Frka-Petešić i Garry Kasparov simbolički će odigrati prvi potez na 5. SuperUnited Croatia Grand Chess Touru

Premijer Andrej Plenković nije u mogućnosti sudjelovati na svečanom otvorenju 5. SuperUnited Croatia Grand Chess Toura, kao što je to bilo u prethodna četiri izdanja šahovskog spektakla u Zagrebu.

Svečno otvorenje je u utorak, 9. srpnja 2024. godine u 17.30 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Westin uz izravni TV-prijenos na HTV-u.

Umjesto premijera okupljenima će se u ime Vlade Republike Hrvatske obratiti ZVONIMIR FRKA-PETEŠIĆ, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koji će ujedno i simbolički odigrati prvi potez turnira protiv GARRYJA KASPAROVA.

Peti SuperUnited Croatia Grand Chess Tour igra se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a počasni predsjednici Organizacijskog odbora su najveći šahist u povijesti Garry Kasparov i Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH i veliki poznavatelj i ljubitelj šaha.

Rapid & blitz turnir igra se u Kristalnoj dvorani Hotela Westin do nedjelje, 14. srpnja 2024. godine kada je u 20.00 sati predviđeno svečano zatvaranje i podjela nagrada najboljima.