RASPODJELA HUMANITARNIH SREDSTAVA PRIKUPLJENIH OD ULAZNICA NA 4. SUPERUNITED CROATIA GRAND CHESS TOURU U ZAGREBU (4.-9. VII. 2023.)

Ovogodišnji 4. SuperUnited Croatia Grand Chess Tour, održan u zagrebačkom hotelu Westin od 4. do 9. srpnja 2023., uz uspjeh na svim razinama – kvalitetu igrača i šahovskih partija najvišeg svjetskog rejtinga, do praćenosti i odjeku u svijetu, te promocije Hrvatske u najpozitivnijem svjetlu – imao je puno popratnih događanja (turniri za mlade, žene, rekordni Open Blitz turnir, Europska trenerska konferencija….) i s više od 400 aktivnih sudionika iz 25 zemalja s četiri kontinenta prerastao je u naš najkvalitetniji šahovski festival.

Uz brojne pohvale za uspješnu organizaciju, od sudionika i vodećih svjetskih šahista do glavnih ljudi svjetske serije Grand Chess Toura, 4. SuperUnited Croatia Grand Chess Tour održan je pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH, a premijer Andrej Plenković najavio je potporu Vlade RH i za sljedeću godinu.

Vodstvo Grand Chess Toura i glavni pokrovitelji, uz punu potporu utemeljitelja, najvećeg šahista u povijesti Garryja Kasparova, načelno su potvrdili da Zagreb i sljedeće 2024. godine bude jedan od gradova domaćina, a svakako raduje da je ponovni dolazak najavio i trostruki pobjednik Croatia Grand Chess Toura, prvi šahist svijeta Magnus Carlsen.

Pritom treba naglasiti da nagradni fond za glavni turnir u iznosu od 175.000 dolara osiguravaju sponzori iz inozemstva koji podržavaju Grand Chess Tour i koji su više nego zadovoljni Zagrebom kao jednim od domaćina turnira iz najjače svjetske serije.

Ovogodišnji SuperUnited Croatia Grand Chess Tour imao je i humanitarni karakter, pa je kompletan prihod od prodaje ulaznica za Kristalnu dvoranu hotela Westin bio namijenjen u svrhu donacija.

Prikupljena sredstva od prodaje ulaznica u iznosu od 7.143,09 € raspodijelit će se na slijedeći način:

  1. Društvo „Hrvatska žena“ Vinkovci – 5.000,00 €
  2. UNICEF – 1.143,09 €
  3. OŠ Ante Kovačića iz Zagreba – 1.000,00 €

 

Uspjeh 4. SuperUnited Croatia Grand Chess Toura organizatori shvaćaju već kao obvezu da se zagrebački šahovski spektakl, u petom izdanju sljedeće 2024. godine, podigne na još višu razinu.