OPEN BLITZ TURNIR U KRISTALNOJ DVORANI HOTELA WESTIN NA 3. SUPERUNITED CROATIA GRAND CHESS TOURU Hrvoje Stević pobjednik, ukrajinska senzacija Ihor Samunenkov ispred tri velemajstora!

Završen je i festivalski dio SuperUnited Croatian Grand Chess Toura! U Kristalnoj dvorani hotela Westin održan je Open Blitz, na kome je nastupio 71 igrač iz šest zemalja.

Pobjednik je velemajstor Hrvoje Stević dok je drugi bio velika ukrajinska šahovska nada trinaestogodišnji Ihor Samunenkov!

Ihor je iza sebe ostavio 3 velemajstora i 4 međunarodna majstora. Na turniru je nastupio i trinaestogodišnji Ukrajinac Teimur Toktomushev. On je zauzeo solidno 15. mjesto i zaradio je ogromnih 105 bodova rejtinga.

Kada njihovim rezultatima pribrojimo uvjerljivu pobjedu Marie Manko sa 7 bodova iz 7 partija na turniru mladih do 16 godina, onda se može reći kako su mladi Ukrajinci oduševili svojom igrom.

Četvero mladih Ukrajinaca, koji su došli na poziv utemeljitelja Grand Chess Toura Garryja Kasparova, imali su sadržajan program.

Pored navedenog kadetskog turnira i Open Blitza, dva dana su sudjelovali na radionici koju je vodio osobno Garry Kasparov i još su igrali hendikep meč protiv sudionika Super Unidet Croatia Grand Chess Toura. Maria Manko je sudjelovala i na ženskom turniru,

Njihov dolazak je značajno pomogao i Hrvatski olimpijski odbor, čime su Garry Kasparov i HOO poslali jasnu i snažnu poruku potpore mladim Ukrajincima u jeku agresije na Ukrajinu.

 

KONAČAN POREDAK

http://chess-results.com/tnr657515.aspx?lan=13&art=1&rd=12&fed=UKR&turdet=YES&flag=30